1 közepes fej zeller
25 dkg gépsonka
1 doboz ananászkonzerv
1 póréhagyma
20 dkg kukorica
20 dkg reszelt sajt
só, bors, pici cukor, majonéz, tejföl, mustár, ecet
A zellert meghámozzuk és gyufaszál vékony csíkokra vágjuk
Ecetes, cukros vízben kevés sóval megfőzzük, majd leszűrjük.
Ha kihűlt, egy tál aljába helyezzük. Rétgegesen rátesszük a főtt kukoricát, a z apró kockákra vágott gépsonkát, a karikára vágott hagymát, az ananászkockákat, végül a reszelt sajtot. Lefedve másnapig a hűtőbe tesszük. Másnap tálalás előtt sűrű tartármártást készítünk és a salátával összekeverjük.
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A héját még melegen lehúzzuk, lehűtjük, a krumpli kat felkarikázzuk. A lila- és a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk. Kb. 1 liter cuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA repat megtisztitjuk , felszeleteljuk, kb fel cm darabokra. Egy fazekban vizet forralunk. Mikor felfott, beletesszuk a repat es egy keves sot. Addig fozzuk, mig a repak mar n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát finomra reszeljük,hozzáadjuk a nagyobb lyukú reszelőn lereszelt zellert és almát.Összekeverjük.Az így előkészített keverékre ráöntjük a joghurtos öntetet,amibe előzete...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA gombát megmossuk, majd közepes vastagságú szeletekre felvágjuk. A hagymát apróra felaprítjuk a paradicsommal együtt. Kevés, 2-3 kanál olajat felforrósítunk, majd a hagymát a para...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű