1 x 400 g tin of chickpeas
1 small clove of garlic
1 tablespoon tahini
1 lemon
extra virgin olive oil
Drain and tip the chickpeas into a food processor.
Peel and add the garlic, then add the tahini, a good squeeze of lemon juice and 1 tablespoon of oil.
Season with a pinch of sea salt, then pop the lid on and blitz.
Use a spatula to scrape the houmous down the sides of the bowl, then blitz again until smooth.
Have a taste and add more lemon juice or a splash of water to loosen, if needed, then transfer to a serving bowl.
Serve with sliced crunchy veg, such as carrots, cucumbers, radishes or peppers, and some warm flatbreads.
A hozzávalókat magas falú edénybe tesszük, belemerítjük a botmixert és elindítjuk. Pillanatok alatt majonézzé kezdenek összeállni a pohár alján a hozzávalók. Eleinte ne is mozgassu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A tojássárgákhoz egy habverővel keverjük hozzá a sót, cukrot, és a mustárt. 2 Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük hozzá az olajat is. Jó minőségű olajat haszn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tegyünk minden alapanyagot (kivéve a vizet) egy konyhai robotgépbe, turmixgépbe. Dolgozzuk össze őket alaposan, időnként álljunk meg és kaparjuk le a tál oldalát. 2. Hígítsuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű