1 fej lila káposzta
cukor
köménymag
ecet
A káposztát csíkokra vágni, besózni, állni hagyni.
Készítés előtt kinyomkodni a levét.
Tepsi aljára kristálycukor, sütőben karamellizálni. Bele a káposzta+víz+köménymag.
A sütőben párolni, közben 2-3x megrázogatni.
Amikor puha, cukorral és ecettel ízesíteni.
Én balzsamecettel csináltam, úgy még jobb.
A cukor helyettesíthető xilittel. Ha eritrittel készül, akkor egyáltalán nem kell szénhidrátot számolni.
A fokhagymát megtisztítása után (a végét a gyökér felől vágjuk le) csirátlanított üvegbe tesszük, felöntjük rizsecettel, egy kiskanál cukrot adunk hozzá, csirátlanított csavaros te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz ecetet a vízzel, a sóval és a cukorral együtt egy lábasba öntjük, felforraljuk. Hozzáadjuk a rozmaringágat, majd a lábast levesszük a tűzről, és a levet hagyjuk kihűlni. Közben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát megtisztítjuk, vastagabb szeletekre vágjuk, sós vízben 15 percig főzzük és lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítva felkarikázzuk, besózzuk, 2 óráig állni hagyjuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot és a paprikát megmossuk. A paprikát ketté vágjuk, magházától megszabadítjuk és szorosan egymás mellé fektetjük egy tepsibe. Előre melegített 180 oC-os sütőbe tolju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű