25 dkg sima liszt, egy csipetnyi só, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 2 evőkanál bor vagy rum, 5 evőkanál tejföl és citromhéj
A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a bort vagy rumot, a tejfölt és a citromhéjat. Az egészet jól összegyúrjuk és lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.
Derelyemetélővel hosszúkás kockákra metéljük. Ezeket a közepükön ugyancsak derelyemetélővel kétszer bevagdaljuk és átfonjuk.
derelyemetsző
Forró zsírban vagy étolajban sütjük.
A lisztet a tojássárgákkal, cukorral, sóval és a tejföllel levestészta keménységűre összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk és derelyevágóval téglalap alakúra felvágjuk. A közepén kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojások sárgáját a porcukorral és a langyos vízzel habosra keverjük, majd kétfelé osztjuk. 2. Egyik felébe belekeverünk 3 púpos evőkanál lisztet, amiben elkeverjük a fél s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát, lisztezett alapon késhát vastagra nyújtjuk, majd kb. 8 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval, kiszaggatjuk. A maradék tészta darabokat összegyúrjuk, majd téglalap alak...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű-a tészta hozzávalóit ( kivétel a kakaó ) gyors mozdulatokkal összegyúrjuk -4 egyenlő részre osztjuk,majd a kakaót hozzágyúrjuk az egyik részhez -26x36 cm-es téglalappá nyújtjuk,...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű