a lapokhoz: 6 tojás, 18 dkg cukor, 12 dkg liszt, 4 dkg kakaó, 3 evőkanál víz, 3 evőkanál olaj, 1 tasak sütőpor;
a krémhez: 4 tojás sárgája, 16 dkg cukor, 10 dkg 50 %-os csokoládé, 25 dkg vaj; a tetejére: 5 dkg étcsokoládé, 5 dkg fehércsokoládé
Alapokhoz a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk a cukorral meg a vízzel, majd belekavarjuk az olajat meg a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük, és előbb a felét, majd végül a megmaradt részt is lazán beleforgatjuk a tojássárgás masszába. A piskótamasszát három részre osztjuk, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rárajzolunk egy 35x12 cm-es téglalapot és rákenünk egy adag masszát. Előmelegített sütőben, 10 perc alatt megsütjük.Ugyanígy járunk el a másik két lappal is. Ne szárítsuk ki a lapokat!
A krémhez a tojássárgáját összekavarjuk a cukorral, majd vízgőz fölött megfőzzük. Félrehúzzuk és belekavarjuk a felolvasztott csokoládét, majd többször átkavarva, hűlni hagyjuk. A vajat habosra kavarjuk, majd kanalanként beledolgozzuk a csokoládés tojáskrémet. A lapokat megtöltjük a krémmel, tetejét egy villával hullámosra rajzoljuk és megszórjuk a kétféle reszelt csokoládéval. Egy éjszakára lehűtjük, másnap szeletekre vágva tálaljuk.
A tésztát úgy készítjük, mint a piskótát. 24 × 34 cm-es tepsiben sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a pudingot a tejben megfőzünk, ha kihűlt, összekeverjük a habosr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat csomómentesre keverjük és kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat kicsit megolvasztom, a cukorral jól összekeverem, majd hozzáadom a tojásokat is. 2. Ehhez hozzárakom a lisztet, a sütőport, legvégül a kakaót, és az egészet jól össz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: A barna tészta hozzávalóit összedolgozzuk, folpackba csomagoljuk, fagyasztóba tesszük felhasználásig. A fehér tésztát is összegyúrjuk, 3 cipóra osztjuk. Mindegyik f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű