10 dkg vajat 10 evőkanál vizzel jól felforralunk. Ha forr 10 dkg lisztet szórunk bele és kevergetés mellett sürüre főzzük. A Tüzről levéve egyenként 4 egész tojást keverünk hozzá, majd forró sütőben sütjül. Kanállal lis gombócokat rakunk a zsirozott tepsibe.
Krém: 3 egész tojást 15 dkg cukorral jól kikeverünk, 3 dl tejjel feleresztjük, 5 kanál liszttel és 1 vaniliáscukorral simára keverjük. Gőz fölött állandó keverés mellett sürüre főzzük.
Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a tejfölt, a maradék cukrot, picit sót, és kidolgozzuk a tésztát. Liszteze...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes1. A tésztához először a száraz elemeket keverjük össze. 2. Majd a nedves elemek hozzáadásával gyúrjunk egy porhanyós tésztát (összemorzsoljuk). 3. Kevés tejföllel állítsuk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk, hagyjuk, hogy szétmálljon, majd a liszthez adjuk. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és egy órán keresztül meleg helyen, letakarva pihentetjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tejfölt és annyi vizet, hogyjól gyúrható tésztát kapjunk. 11 egyenlő részre osztjuk (vagy amennyire sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű