Hozzávalók az alaphoz:
- 1 cs. Győri Édes csokis keksz
- 5 dkg étcsoki
- 10 dkg vaj (nekem elég lett volna 5 dkg is!)
Hozzávalók a krémhez:
- 50 dkg túró
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 4 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál sűrű házi joghurt (vagy nem házi tejföl)
- fél citrom reszelt héja (kihagytam)
- 2,5 dl tejszín
- 1 zacskó zselatin fix (ez nekem nem volt, ezért habfixálót használtam a tejszínhabba)
Tetejére:
- 15 dkg étcsoki
- 2 evőkanál olaj
Az alaphoz a kisebb kockákra tördelt csokit és a zabkekszet aprítógépben megdaráltam, majd ezt a darát villával beleforgattam az olvasztott vajba. Ezután a masszát jól belenyomkodtam egy sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába. (Itt most különösen hasznos a Csincsillától tanult módszert alkalmazni, hogy nem előre kivágom a kör alakot a tortaformába, hanem ráfektetem a sütőpapírt a forma aljára, majd így csíptetem rá a karimát. A kilógó részeket ezután körbevágtam, de hagytam neki egy kis túllógást, ezáltal könnyebb volt megfogni és lehúzni a tortaformáról a kész tortát, végül le is tudtam ügyeskedni a torta aljáról a papírt.) Betettem a hűtőbe dermedni, amíg elkészítettem a túrókrémet.
Először felvertem a tejszínhabot, majd ahhoz hozzáadtam a habfixálót és addig vertem tovább, amíg jó kemény nem lett. Ezt félretettem, majd ezután a túrót és a joghurtot (vagy tejfölt) robotgéppel simára kevertem (itt kéne beletenni a zselatin fixet), hozzáadtam a cukrokat, végül belekevertem a tejszínt. A kész krémet a tortaalapra öntöttem, szépen elsimítottam és visszatettem a hűtőbe.
Gőz fölött felolvasztottam az étcsokit az olajjal. A kapcsos karimát levettem a tortáról, áthúztam egy tálcára és ráöntöttem a csokit, mindenhová eloszlattam úgy, hogy gyönyörűen lefolyjon néhol az oldalán. Mehetett vissza a hűtőbe, amíg meg nem kóstoltuk.
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a felvert habot. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, megsütjük. Ha kész, ned...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék: egy lapot összemorzsolunk 2 dl tej 10 dkg darált dió, 15 dkg cukor, 2 kanál kakaó 1 vanilia, 1 kanál barack lekvár, 10 dkg vaj, fél dl rum.ebből készül a töltelék. az a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű