50 dkg liszt
3 dkg élesztő
5 dkg porcukor
5 dkg vaj
3 tojás sárgája
1 kicsi pohár rum
pici só
kb 5 dl tej
28-30 db
tej, cukor,élesztő megkel
tojás sárgája + kovász+ langyos vaj, só, liszt, tojás hab
lágy tészta állag, másfélszeresére keleszt,szaggat fél óra pihentetés,sütés
Szia! Írom a receptet. 250 gr finom liszt, 3 házi egész tojás, 2,5 dl tej, 2,5 dl víz, fél dl étolaj, csipet só. Én hűtőben pár órát pihentetem. De van hogy már előző este lekevere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180 fokra. A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. (Ha van aprítógépünk, akkor abba tegyünk bele mindent.) Amikor már elég...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA lisztet kimérem és átszitálom, jöhet bele a só és a kristálycukor. Elkeverem benne az instant élesztőt, ha azzal dolgozunk. Hogyha kovásszal akkor nagyon minimálisan meglangyosít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a szoba-hőmérsékletű vajjal. Hozzáadjuk a vanília kikapart magjait, a citrom levét és lereszelt héját. A lisztet összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű