280 gramm teljes kiőrlésű liszt
2 teáskanál sütőpor
1,5 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál só
2 bögre frissen darált répa
1 bögre nádcukor/nyírfacukor
6 evőkanál vaj
3 nagy tojás
1 teáskanál vanília aroma
1/2 bögre író
Bevonat
170 gramm Mascarpone
2 evőkanál vaj
1/2 teáskanál vanília aroma
1/8 teáskanál só
3 bögre porcukor (nád-, nyírfa-)
1/4 bögre durvára aprított pekán dió/dió
Forrás: http://www.vitalzone.hu/husveti-repatorta-rececpt.html##ixzz3VoNy6Bwp
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
1. Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, fahéjat, sót. Jól keverd össze, majd add hozzá a darált répát.
2. Egy nagy tálba keverd össze a cukrot, vajat és kézi mixerrel keverd össze. Add hozzá a tojásokat, majd keverd ki jól. Add hozzá a vaníliás cukrot.
A lisztes és cukros egyveleget add hozzá az íróval együtt ehhez a keverethez
3. Süsd 28 percig.
Bevonat
1. Egy közepes tálban keverd össze mézi mixerrel a sajtot a többi hozzávalóval (kivéve a diót és cukrot), míg krémes nem lesz.
2. Szitáld bele a cukrot és keverd tovább, majd ha kész, kend a tortára. Dióval díszítsd.
(marcipánból formálhatsz pici répákat is díszítésként)
Forrás: http://www.vitalzone.hu/husveti-repatorta-rececpt_img-1.html##ixzz3VoO4bpyv
Az étcsokit összetördeljük, majd vízgőz felett egyneművé olvasztjuk a vajjal. Közben hozzáadjuk a fahéjat és a vaníliát. Mikor elkészült a massza, félretesszük langyosra hűlni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelkockázunk 2 tábla csokoládét, és megolvasztjuk a vajjal, majd félretesszük hűlni. Egy keverőtálban habosra keverjük a tojásokat a cukorral. Hozzáadjuk a vaníliát és az olvasztot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet beleborítjuk egy nagy keverőtálba, hozzáadjuk a kakaóport és a lekvárt fokozatosan - mert a lekvár sűrűségétől függ, hogy mennyit vesz fel a kekszpor - hozzáadago...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a tojásokat és a sót egy nagyobb edénybe tesszük, majd lassan és kisebb adagokban hozzáadjuk a tejet, miközben folyamatosan keverjük, habverővel, vagy mixerrel. Ezután j...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű