25 dkg vaj
20 dkg krémsajt
25 dkg sonkás szalámi
4 főtt tojás
1 csapott evőkanál mustár
só, őrölt bors ízlés szerint
kb. 12-15 paprika, mérettől függően
A vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalámit. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval ,borssal és a mustárral. 2-3 paprikát is apró kockára vágunk, ezt is hozzáadjuk.
A paprikákat kicsumázzuk, és megtöltjük ezzel a töltelékkel. Pár órára hűtőbe rakjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
Tipp: elkészíthetjük csak zöldpaprikából is, de ha több színűt használunk, akkor mutatósabb lesz a végeredmény.
Csak a klasszikus teavaj jó hozzá, a margarin nem, mert az túl puha, és akkor nem lehet szeletelni.
A szőlőleveleket fél percre forrásban lévő vízbe teszem. Így válik göngyölhetővé. A rizst kockákra vágott vöröshagymán dinsztelem pár percig, a hagyma üvegesedéséig, aztán fölöntö...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűDie Möhren putzen, waschen und in der Maschine fein raspeln. Die (Blut)Orange sowie die beiden Zitronen auspressen, den Saft mit 2 EL Rapsöl oder einem anderen geschmacksneutral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű10 db tojást keményre főzünk. Ha kihűlt, megtisztítjuk. A franciasaláta alapot is megfőzzük, majd kihűtjük. Kb. 3 db savanyú uborkát összevágunk, és beletesszük. 1,5 dl vizet fél...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gombát megtisztítjuk, megmossuk, kb fél órát főzzük.A répát felkarikázzuk és nem teljesen puhára főzzük.A hagymát felkarikázzuk. Odatesszük a szirupot, kb 2 liter főtt gombára 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű