menu

Családireceptkönyv.hu

Ketchup Vali féle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg paradicsom
4-5 paprika
4-5 fej hagyma
1 fokhagyma
1 zeller a zöldje is kell bele
6 db alma
só ízlés szerint, 1 tk fehér bors,
1 kk oregánó, 1 kk őrölt babérlevél , 1 kk kakukkfű, 1 kk bazsalikom
Cukor izlés szerint

Elkészítés:


mindent egybe belerakok egy nagy fazékba... alaposan szétfőzöm....ez eltart kb. egy óra hosszt.... bot mixerrel mixelem....újra felfőzöm...én szoktam ha úgy érzem hogy nem elég krémes... cukor mindenkinek a szája íze szerint mehet bele tehát ha szükséges mindig mixelni és utána újra felfőzni...mehet üvegekbe amit előtte ki kell főzni... szóval forrón üveg töltöm és egy hajszálnyi olajat teszek a tetejére száraz dunszt és ha kihűlt....... az idén annyit változtattam rajta, hogy mikor már készre főtt, akkor egy nagyméretű teaszűrőn átpasszíroztam... és így tényleg éppen olyan mint a bolti... csak annyival jobb, hogy igazi alapanyagok vannak benne...

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyuszi
Muzsdéjok
Muzsdéjok

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pizza szósz télire
Pizza szósz télire

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Pritaminos zakuszka
Pritaminos zakuszka

A padlizsánt kis kockákra vágtam és bő olívaolajon kevergetve megpirítottam (szinte teljesen készre). Aztán hozzáadtam a kockákra vágott hagymát, paprikát és a fokhagymát, majd néh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Ánizsos szilvamártás
Ánizsos szilvamártás

30 dkg szilva (Sajnos nincs idénye, de jobb híján fagyasztott szilvával helyettesíthetjük. Befőttel ne próbálkozzunk, a befőtt nem is tartozik a gyümölcs kategóriába, elveszti sava...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk