20 dkg kristálycukor, 20 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1/2 csomag sütőpor, 1 db tojás, 1/2 kg kimagozott meggy.
Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat és jól kikeverjük. Folyékony masszát kell kapnunk.
Ezt egyenletesen beleöntjük egy előre kivajazott, kilisztezett tepsibe.
A meggyet jól lecsurgatjuk és megszórjuk őrölt fahéjjal, majd zsemlemorzsával.
A folyékony massza tetejére egyenletesen osszuk el a gyümölcsöt.
Előmelegített sütőbe, 180 fokon 1/2 óra alatt megsül. Fogvájóval szurkáljuk meg, ha már nem tapad rá a tészta, akkor megsült.
Pár perces pihentetés után szeletelhető és porcukorral vagy vaníliáscukorral tálaláskor megszórhatjuk a tetejét.
Annyira finom, hogy érdemes rögtön dupla adaggal készíteni!
A lisztet egy tálba szórjuk, elkeverjük a sóval, cukorral. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá egy teáskanálnyi cukrot és hagyjuk, hogy felfusson. Ha felfuto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott, kimagozott almát lereszeljük, és a cukorral, kevés citromlével, a vaníliaaromával és a fahéjjal puhára pároljuk. A vízzel a pudingport csomómentesre keverjük, hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt 2 dl langyos édes tejbe morzsoljuk, majd lefedve, meleg helyen kovásszá érleljük. 2. Ha megkelt, összegyúrjuk 1/2 kg rétesliszttel, 1/4 kg margarinnal, pici sóva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű