menu

Családireceptkönyv.hu

tarja sonkaprésben elkészítve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,2 kg tarja

Elkészítés:


1,2 kg tarját és bepácoltam másfél hétre.Felforraltam annyi vizet amennyit gondoltam hogy ellepi,majd fűszereztem:só, egész bors,egész kömény,boróka bogyó sok fokhagyma,majd hagytam kihűlni.Ezt öntöttem a húsra.Minden nap forgattam.A végén egy kis egész köményben és tört borsban meghempergettem.Folyékony füsttel lefújtam,begyömöszöltem a présbe és főztem 3,5 órát.Majd hagytam kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Konfitált oldalas
Konfitált oldalas

Az oldalast nagyobb darabban hagyjuk, sózzuk, beszórjuk cukorral, beledörzsölünk fokhagymát. 2 óra hosszára állni hagyjuk. A pácolás után az oldalast lemossuk, szárazra töröljük. M...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Darált hússal töltött krumpli
Darált hússal töltött krumpli

A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, ezután felöntjük 1 dl vízzel , fedő alatt pároljuk, és fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás tejben pácolt sertéstarja rántva
Fokhagymás tejben pácolt sertéstarja rántva

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és bedörzsöljük az átnyomott fokhagymával. Tejet öntünk rá és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is elvégezhetjük. Minél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Mézes-mázas sertéssült
Mézes-mázas sertéssült

Az olajat, a mézet, az erős paprikát és a mustárt alaposan összekeverjük, majd belereszeljük a fokhagymát, végül hozzáadjuk a kakukkfüvet is. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk