1,2 kg tarja
1,2 kg tarját és bepácoltam másfél hétre.Felforraltam annyi vizet amennyit gondoltam hogy ellepi,majd fűszereztem:só, egész bors,egész kömény,boróka bogyó sok fokhagyma,majd hagytam kihűlni.Ezt öntöttem a húsra.Minden nap forgattam.A végén egy kis egész köményben és tört borsban meghempergettem.Folyékony füsttel lefújtam,begyömöszöltem a présbe és főztem 3,5 órát.Majd hagytam kihűlni.
Az oldalast nagyobb darabban hagyjuk, sózzuk, beszórjuk cukorral, beledörzsölünk fokhagymát. 2 óra hosszára állni hagyjuk. A pácolás után az oldalast lemossuk, szárazra töröljük. M...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában, sós vízben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, ezután felöntjük 1 dl vízzel , fedő alatt pároljuk, és fűs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és bedörzsöljük az átnyomott fokhagymával. Tejet öntünk rá és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is elvégezhetjük. Minél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat, a mézet, az erős paprikát és a mustárt alaposan összekeverjük, majd belereszeljük a fokhagymát, végül hozzáadjuk a kakukkfüvet is. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes