• csirkehús (comb, mell, szárny, ki mit szeret)
• 1 nagy doboz tejföl
• majonéz
• ketchup
• mustár
• csirke fűszersó
• trappista sajt
1. A fűszersóval beszórt húst belerakom egy, a hús mennyiségének megfelelő tepsibe.
2. A tejfölt beleteszem egy tálba, hozzáadok 3-4 evőkanál majonézt, 3-4 evőkanál ketchupöt és 1 evőkanál mustárt. Jól elkeverem, majd egyenletesen eloszlatom a csirkehúson.
3. Tetejét megszórom reszelt sajttal. Zsiradék nem kell alá, mert a tejföl, majonéz, ketchup, mustár enged magából eleget. A felsoroltak egy nagyon pikáns mártássá sülnek össze.
4. A húst puhulásáig fólia alatt sütöm, majd megpirítom a tetejét.
Rizzsel, főtt vagy sült burgonyával tálalom.
A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sóval, borssal fűszerezzük, egy tűzálló tálba rakjuk. A mustárt elkeverjük a sziruppal, tejszínnel és az ecettel, majd a húsra simítjuk. Betol...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst csíkokra vagy apró kockákra vágjuk. A hagymát felkockázzuk, és 5 dkg vajon pároljuk meg, majd a húst keverjük hozzá. Sózzuk, borsozzuk, és a csíkokra vágott sárgarépát, feh...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA pulyka combot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA készítés előtti este beáztattam az aszalt szilvát a vörösborba, majd másnap kivettem belőle és lecsöpögtettem. A húst apró kockára vágtam és a flekken fűszerkeverékkel beszórtam....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes