menu

Családireceptkönyv.hu

Cukkinis csirke villámgyorsan


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 500 g csirkemell filé
- só
- fokhagymapor
- feketebors (őrölt)
- szerecsendió (őrölt)
- 150 g trappista sajt (reszelt)
- 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- 1 db cukkini (kisebb)
- 200 ml tejszín

Elkészítés:


1. Egy 20*25 cm-es tepsit vékonyan kikenünk olajjal.
2. A csirkemelleket szeletekre vágjuk és beszórjuk mindkét oldalukat a sóval, fokhagymaporral, borssal és kevés szerecsendióval és a tojásokat kikeverjük.
3. A sajtot lereszeljük és egy kis részét a tepsi aljában egyenletesen elhintjük. A csirkemell szeleteket a tojásba mártva a tepsibe terítjük.
4. Vékonyan ismét behintjük egy kevés sajttal. A megmaradt tojást kikeverjük a tejszínnel és ráöntjük a húsokra.
5. A cukkinit megmossuk, felszeleteljük, szükség esetén kivágjuk a középső szivacsos-magos belsőt. A hús tetejére tesszük a cukkinit is és meghintjük a maradék sajttal.
6. 180 C-ra előmelegített sütőben 60 percig sütjük légkeverés nélkül.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
salata-de-pui-si-legume--cu-iaurt
salata-de-pui-si-legume--cu-iaurt

Se pune la fiert o oala cu apa, cu putina sare. Se adauga pipetul de pui si se lasa la fiert, pana da intr-un clocot. Se scurge apa, se adauga apa proaspata, se pune la fiert iar p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött krumpli 1.
Töltött krumpli 1.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sk1 - Francia lecsó
Sk1 - Francia lecsó

A felhevített olívaolajon külön-külön nagy tûzön lepirítjuk a darabolt zöldségeket, só nélkül! Csak ha mind elkészült, akkor összekeverésnél sózzuk, a tûzön még egyszer összepirítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Mascarponés penne
Mascarponés penne

A kis kockákra vágott bacont kevés olívaolajon megpirítom. Erre jön a hagyma, összepirítom. A gombát csak annyi ideig hagyom a tűzön, amíg átmelegedik. Összeforgatom a hagymával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk