A pácolni való
- 2 db csirkemell (egész, filé)
A száraz páchoz
- 1 evőkanál chili (őrölt)
- 1 evőkanál Korma curry
- 45 g barnacukor
- 2 evőkanál só
- 3 evőkanál fokhagymapor
- 0.5 teáskanál római kömény - őrölt
- 0.5 teáskanál cayenne bors (paprika)
1. A szárazpác hozzávalóit alaposan keverjük össze egy tálban. A tisztítsuk meg és vágjuk szeletekre.
2. Szórjuk be a hússzeletek felületét a szárazpáccal és alaposan dörzsöljük bele a húsba. Nem kell, hogy vastagon álljon a szárazpác a húsokon, mert akkor brutálisan intenzív tud lenni. Fontosabb, hogy mindenütt, alaposan dörzsöljük bele.
3. Folpackkal fóliázzuk le a húsokat és 30-120 percen át hagyjuk állni. Tovább ne érleljük.
4. Oldalanként 5-10 percig sütjük közepesen erős hőn.
Friss salátával, grillezett zöldségekkel fogyasszuk.
A csirkemelleket felszeleteljük, sózzuk-borsozzuk. A tejfölt összekeverjük a tojásokkal, 3 ek liszttel, fokhagymával, medvehagymával vagy a snidlinggel, és a petrezselyemmel, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kb 1 cm-es szeletekre vágjuk, és pár órára fűszeres pácba tesszük. Egy tálat körben kirakjuk bacon szalonnával, majd a hússzeleteket lisztbe, tojásba, és sajtba forgatjuk,...
Elkészítési idő: ~1,5 óra Nehézség: KözepesA makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt az ételt ajánlatos cserépedényben Római tál) készíteni. A liszttel elkeverünk egy kávéskanálnyi borsot, ugyanennyi pirospaprikát. Ebbe beleforgatjuk a besózott csirkecombokat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz