• 180 g búzaliszt (BL55)
• 360 ml 2,8%-os tej
• 2 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
• 2 evőkanál étolaj
• 1 csipet só
• 1 nagy csipet kristálycukor
1. Először egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük - a tejet folyamatosan, keverés közben hozzáadva -, majd további folyamatos keverés mellett, a többi összetevőt is hozzáadjuk.
2. Ha teljesen sima a keverék, jöhet a következő lépés. (A tej adagolással állítjuk be a tészta sűrűségét. Van, hogy elég az alap tej mennyiség is, de ha erősebb a lisztünk, több tej is szükséges, hogy ne legyen túl sűrű a tészta. Tejszín sűrűségűre hígítsuk a tésztát)
3. Felhevítjük a serpenyőt - ha szükséges, pár csepp olajjal. Ha felmelegedett, annyit öntünk bele a masszából, hogy azt elterítve vékony palacsintákat kapjunk.
4. Ha az egyik oldala megsült, átfordítjuk, és pillanatok alatt készre is sül a palacsinta. Töltésig egymásra halmozva, lefóliázva, hűtőben tároljuk a palacsintákat, persze a legjobb frissen fogyasztani.
Bármivel tölthetjük, mivel ez egy semleges palacsinta tészta.
Meglangyosítunk 1 dl tejet, és 1 evőkanál cukorral és a fél csomag élesztővel egy pohárban elkeverjük, meleg helyen megkelesztjük. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, hozzáadj...
Elkészítési idő: 1,5óra Nehézség: KözepesA tojásfehérjét robotgéppel kemény habbá verjük (egy csipet sót is tegyünk bele!). Utána a sárgáját és a porcukrot is fehéredésig verjük, majd mehet bele a sütőporral és a kakaópor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűjól keverjük ki a tojást, a cukrot, és a lágy margarint. Adjuk hozzá a tejfölt, majd felváltva a tejet, és a sütőporos lisztet is. A masszát öntsük sütőpapíros tepsibe. A massza te...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: Könnyű1 bögre kuszkuszt leöntünk 1,5 bögre meleg tejjel (én rizstejjel készítettem) hagyjuk megdagadni. Egy másik edényben összekeverünk 250gramm túrót, 2tojássárgáját, 3kanál görög jogh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű