• 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
• 2 dl langyos víz
• 1 teáskanál himalája só
• 2 dkg friss élesztő
1. A hozzávalókból lágyabb tésztát dagasztunk, majd kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük.
2. Ha megkelt, négy egyforma darabra vágjuk, gömbölyítjük és hagyjuk 5-10 percig pihenni.
3. Lisztezett gyúrótáblán 2-3 mm vastagságú kör alakokra nyújtjuk.
Egy tiszta konyharuhával letakarva hagyom őket újabb 30 percig pihenni.
4. 220 fokra előmelegített sütőben, a sütő rácsán 5-6 perc alatt készre sütjük.
Gyros hússal, görög salátával töltjük
Zsíron megpirítom a kockára vöröshagymát ( ez elhagyható), sózom, borsozom és pirospaprikát keverek hozzá, amikor lehúztam a tűzről. Hagyom kihűlni. 1 tojásból kb 3 evőkanál liszt...
Elkészítési idő: 1 óra...+ Nehézség: KözepesA hagymát egy kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés vízzel felengedjük és lassú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, majd egy picit állni hagyjuk. Érdemes esetleg pár órára hűtőbe tenni, bár én ezt a műveletet kihagytam és azonnal dolgoztam vele. Én nem nyújtottam ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát étolajon megpirítom, hozzáadom a darált húst , a bolognai alapport és szószt, és a vizet. Készre főzöm. A palacsintákat megkenem vele, szórok bele pár szem kukoricát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű