1 csokor bazsalikom (vagy reteklevél, karalábélevél)
1 marék dió (vagy bármilyen olajos mag: mandula, dió, mogyoró, tökmag)
1 marék mandula (vagy bármilyen olajos mag: mandula, dió, mogyoró, tökmag)
2 g fokhagyma
olivaolaj (nem extra szűz)
só
A magokat megpirítjuk, majd a fokhagymával apróra vágjuk az aprítógépben. Hozzáadjuk a sót, olajat és a zöld leveleket, majd krémes állagúra zúzzuk.
Tartósítás fagyasztóban lehetséges: a pestot üvegbe tesszük (de nem tele), majd lefagyasztjuk.
8 dl tejet felteszem főni, a maradék 2 dl-ben elkeverem a pudingport, tojássárgáját, cukrokat. Ha felforrt a 8 dl tej, hozzáöntöm a 2 dl pudingos cukros tejet, besűrítem. Még for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a tejjel és a liszttel simára keverjük. Keverés közben sűrűre főzzük, majd még melegen hozzáadunk 1 dkg vajat. 2 tojásfehérjét a cukorral keményre verjük, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat passzírozón átnyomuk, így megszabadulnk a magoktól és a héjtól. A hagymákat és a fokhagymákat zöldségaprítón pépesítjük (vagy éles késsel felaprítjuk), majd a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pisztácia kivételével az összes hozzávalót tedd bele az aprítógépbe. Addig keverd, amíg homogén állagot nem kapsz. A pisztáciákat csak végül tedd bele, és ismét járasd addig a g...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű