40 dkg ÚJburgonya
Tejfölös öntet:
3 dl tejföl
1 ek olivaolaj
1 ek mustár
1 fej lilahagyma
só, bors, pirospaprika
VAGY
Mézes öntet:
3 ek méz
1 ek mustár
2 ek olivaolaj
2 ek borecet
só, bors
Sós vízben héjastul, cikkekre vágva megfőzzük a burgonyát.
A tejfölös öntet esetén a lilahagymát felkarikázzuk, majd a hozzávalókat összekeverjük,
A mézes öntet esetén egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat.
Végül a kihűlt burgonyára öntjük valamelyiki tölteléket, hidegen tálaljuk
A megtisztított hagymát megmossuk, gyökér-részét éles késsel, kúpalakban kivágjuk. A hagymát vékony karikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megcukrozzuk. Az olajat a citrom kicsavart,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A padlizsánokat megmossuk, végüket levágjuk. 2. Kockára vágjuk, szűrőbe tesszük, és jól megsózzuk. 3. 20 percre félretesszük, ezalatt a só hatására a padlizsán "kiizzadja"...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűDen Senf und den Honig verrühren. Anschließend das Olivenöl und den Balsamico hinzugeben. Das Öl nicht vorher hinzugefügen, da sich der Senf und der Honig dann nicht zu einem ge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A héját még melegen lehúzzuk, és a krumplikat vékonyan felkarikázzuk. A lila- és a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk. Kb. 1 liter c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű