menu

Családireceptkönyv.hu

Lecsó télire


Írta:

Adag: 4 db 0,5 l-es
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1kg Paradicsom
1kg Lecsó paprika
1kg Hagyma
1 fakanálnyi zsír (mindenképp zsír)
Késhegynyi Szalicil
Babérlevél 1-2 lehet, de nem kötelező




Elkészítés:


A zsírt felolvasztjuk, rádobjuk a csíkokra vágott hagymát és paprikát és a felkockázott paradicsomot.
Összefőzzükni, amíg puha nem lesz.
Üvegekbe töltjük, késhegynyi tartósítót teszünk rájuk, majd száraz dunsztban hűlésig betakarva tartjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Cirtromfű szörp
Cirtromfű szörp

A citromfüvet megmosom, beleteszem egy nagy fazékba rákarikázom a citromot és a limeot, felöntöm 5 liter hideg vízzel és hűtőben,letakarva hagyom állni 1 napot. Másnap jól kinyomko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
PITYPANG SZIRUP
PITYPANG SZIRUP

Napsütéses időben, teljesen kinyílt,180-200 virágot szedtem, (közvetlen a virág alatt csíptem le). Lehetőleg nem szennyezett, vegyszermentes helyről szedjük a virágokat. Nem kell m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ildikó
KRÉMES GOMBÁS CSIRKE
KRÉMES GOMBÁS CSIRKE

A felkockázott csirkemellet olajon megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd kiszedegetjük és félretesszük. A visszamaradt olajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát és fo...

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Cékla nyersen Czimbalmos Ágnes receptje
Cékla nyersen Czimbalmos Ágnes receptje

A céklát héjastól több vízben megmostam, leszárítottam és meghámoztam. Kb. fél centi vastagra felkarikáztam, a nagyobbakat hosszában kettőbe, négybe is elvágtam, hogy jól kitöltsék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk