1kg Paradicsom
1kg Lecsó paprika
1kg Hagyma
1 fakanálnyi zsír (mindenképp zsír)
Késhegynyi Szalicil
Babérlevél 1-2 lehet, de nem kötelező
A zsírt felolvasztjuk, rádobjuk a csíkokra vágott hagymát és paprikát és a felkockázott paradicsomot.
Összefőzzükni, amíg puha nem lesz.
Üvegekbe töltjük, késhegynyi tartósítót teszünk rájuk, majd száraz dunsztban hűlésig betakarva tartjuk.
A citromfüvet megmosom, beleteszem egy nagy fazékba rákarikázom a citromot és a limeot, felöntöm 5 liter hideg vízzel és hűtőben,letakarva hagyom állni 1 napot. Másnap jól kinyomko...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézNapsütéses időben, teljesen kinyílt,180-200 virágot szedtem, (közvetlen a virág alatt csíptem le). Lehetőleg nem szennyezett, vegyszermentes helyről szedjük a virágokat. Nem kell m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA felkockázott csirkemellet olajon megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd kiszedegetjük és félretesszük. A visszamaradt olajon megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát és fo...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA céklát héjastól több vízben megmostam, leszárítottam és meghámoztam. Kb. fél centi vastagra felkarikáztam, a nagyobbakat hosszában kettőbe, négybe is elvágtam, hogy jól kitöltsék...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz