0,5 kg tüdő
1,25 l víz
fél fej hagyma
8 dkg leveszöldség
1 g fokhagyma
babérlevél, majoránna, szemesbors
2,5 dkg margarin
2,5 dkg liszt
0,5 kk cukor
0,5 kk pirospaprika
citromlé
mustár
A tüdőt a vízbe főni tesszük.
Amint felforrt, megsózzuk, a hasábra vágott hagymát, a leveszöldséget, borsot, a fokhagymát, babérlevelet, majorannát belekeverjük, és a tüdő megpuhulásáig főzzük.
A margarinból és a lisztből, cukorból barna rántást kíszítünk.
Belerekjuk a pirospaprikát, a petrezselymet.
A tüdőt kivesszük a léből, majd felcsíkozzuk,
A rántást belekeverjük a levesbe, hozzáadjuk a tüdőt, a citromlevet és a mustárt is
Végül 10 percig főzzük, tejföllel tálaljuk.
1. A zöldségeket megpucoljuk és kockára vágjuk; a tárkonyt finomra aprítjuk; a kolbászt felkarikázzuk. 2. A sonkalevet felforraljuk, hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a petrezs...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A gyümölcslét a fűszerekkel és a cukorral felfőzzük. 2. A krémport a tejszínnel habverővel kikeverjük, majd folyamatosan belekeverjük a narancslébe. 3. Tetejét felkockáz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát szintén. A zöldségeket tetszőlegesen aprítjuk. 2. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, és a vörösh...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA hagymát megtisztítjuk és egy kevés olajon megdinszteljük. Majd hozzáadjuk a meghámozott és apróra szeletelt répát, petrezselymet és zellert is, felöntjük vízzel (csak annyival am...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű