2 fej hagyma
1 csokor kapor
1 kg tök
ecet
2 dl tej
2 dl tejföl
A hagymát és a kaprot felapírtjuk, megpirítjuk, cukrot, sót és ecetet rakunk rá.
Erre tesszük a legyalult, besózott , kinyomkodott tököt.
A tej és tejföl keverékének 1/3-ad részét ráöntjük, majd felöntjük 1,2 liter folyadékkal (tök levével és vízzel). Negyed órát főzzük fedő alatt.
Beledobjuk a kaprot és a maradék tejfölös tejet, amelyhez hozzákeverünk 4 ek lisztet és besűrítjük.
A lencsét átmostam, és a fenti összetevőkkel feltettem főni. Kb. fél óra alatt puhára is főtt, akkor egy másik pici lábosban felmelegítettem az olajat, és a fűszerkeveréket buborék...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA hagymát kevés olajban megdinsztelünk, kevés paprikával megszórjuk, rátesszük a cukkinit, sózzuk, borsozzuk. Kevés majorannát is szoktam rátenni de lehet még kaprot is. Fedő alatt...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA voroshagymat lepirutjuk a szarzellerrel keves zsiron, majd johet a kockazott karalabe,sozzuk mehet a kapor ,felengedjuk vizzel es puhara paroljuk, Minimalis fozolevel turmixoltam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezdetben minden főzeléket krumplival sűrítünk, majd lassan a liszteket is be lehet iktatni, de egyéves korig csak vizes habarás vagy szárazon pirított rántás formájában. (A lisztf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű