5 db tojás
35 dkg cukor
7 dkg margarin (olvasztott)
4 dl tej
45 dkg finomliszt (finomliszt)
1 csomag sütőpor
2 ek sárgabaracklekvár (púpozott)
800 g barack (darabokra vágva)
A tojásokat a cukorral, lekvárral, margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet.
25×37 cm-es szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a barackdarabokkal megszórjuk, és 180 fokon megsütjük. 40 perc
sütési hőfok: 180°C
Tetejére porcukor
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk, és 14 egyforma súlyú darabra vágjuk. Mindegyikből kb. 30 cm hosszú rudat formázunk, majd félbehajtva fonatot készítünk belőlük. Megkenjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA darált kekszet és a diót összekeverjük, majd összegyúrjuk annyi sárgabaracklekvárral, hogy formázható masszát kapjunk. Kis golyókat formálunk belőle, és hűtőbe tesszük, hogy ki...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát vékonyra sodorjuk 6-8 cm kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Minden kör szélére kiskanálnyi tölteléket teszünk. Kb 175-180 fokos előmeleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHárom féleképpen is készíthetjük: 1. Gyakorlottak süssenek villámpiskótát (Kilófaló sütemények vagy Házi csodák kötet „Sütemények és receptek újratöltve” fejezete alapján), 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes