Tésztához:
60 dkg liszt
1 púpos ek libazsír
1 dl tej
1 kk cukor
50 g élesztő
1 tojás és 1 tojás sárgája
3 dl tejföl
3 tk só
libazsír (kenéshez)
3 fej lila hagyma
Tetejére:
1 felver tojás
A lila hagymát felkockáztam, és kevés libazsíron megfuttattam, majd félretettem hűlni.
Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral hagytam felfutni. A lisztet a zsírral összemorzsoltam, hozzáadtam a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgoztam, majd az egészet kinyújtottam. Megkentem nagyon vékonyan libazsírral, és rápakoltam a lila hagymát,Össze hajtogattam mint a hájastésztát és egy orrát a hűtőbe
tettem ezt a műveletet 3 szór ismételtem Miután”kellően kipihente magát,” a sütőt bekapcsoltam 180-200 fokra, a tésztát lisztezett munkafelületen jó ujjnyi vastagságúra nyújtottam, a tetejét egy recés késsel bevagdostam, és egy pogácsa szaggatóval kiszaggattam.A tetejét felvert tojással megkentem sütés 25 perc
A szoba hőmérsékletű vajat a reszelt sajttal habosra kikeverem. A sertészsírral elmorzsolom a lisztet. Hozzáadom az összes összetevőket és cipó alakúra formázom. Pihentetem 15...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűAhogyan készítem: Az élesztőt felfuttatom egy kis langyos tejben egy csipet cukorral. A lisztet, a tepertőt és a zsírt, sót, borsot elmorzsolom, majd beleteszem az élesztős te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót. Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzeel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állíto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, sót, cukrot tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélesztőt és azzal is összekevertem. Egy kisebb tálban tojást felvertem, felét a tésztához öntöttem, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű