250 g Diabestar süteményliszt, 250 g túró, 40 g lágy margarin, 50 g fruktóz, 25 g élesztő, 60-80 ml tej, csipet só.
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kelesztés nélkül dolgozunk vele tovább.
A tésztát vékony, téglalap alakúra kinyújtjuk, kb 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére egy csíkban szilvalekvárt teszünk, feltekerjük. A bukták tetejét tojással lekenjük, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb 30 perc alatt készre sütjük.
Keleszteni nem szükséges ezt a tésztát, elég neki annyi, míg a sütő bemelegszik.
1.Egy tortaformát folcpakkal kibélelünk. A kávét összekeverjük a rumaromával. A babapiskótát beleforgatjuk és a forma alját kirakjuk vele úgy, hogy ne legyen köztük hézag. 2.A van...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta összetevőiből kézzel vagy géppel kelt tésztát dagasztunk, kb 30-40 percet kelesztjük. Ezután hosszú kígyót formázunk belőle, és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A dar...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vaníliafagyi nagyon egyszerű. Alap főzött fagyi, minden fagyik anyja, többféle fagylalt alapja. :)) Bár még nem indult be a "házi fagyigyáram" :)), ez az alap már kétszer készült...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozom, majd 2/3-as részét tepsibe nyújtom (könnyen törik a tészta a dió miatt). Megkenem szilvalekvárral, majd berácsozom. Nem kell teljesen készre sütni....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű