menu

Családireceptkönyv.hu

Habcsókos linzer


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához: 25 dkg darált dió, 25 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 db tojássárgája, sütőpor

2 tojásfehérje, 20 dkg cukor

Elkészítés:


A hozzávalókat összedolgozom, majd 2/3-as részét tepsibe nyújtom (könnyen törik a tészta a dió miatt). Megkenem szilvalekvárral, majd berácsozom.
Nem kell teljesen készre sütni.
Az előzőleg lehűtött 2 tojásfehérjét 20 dkg cukorral kemény habbá felverve a rácsok közé szaggatom, majd vissza a sütőbe és alacsony hőfokon, vigyázva, hogy fehér maradjon a hab, készre sütjük

Habcsókos linzer

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Laura
Rózsi szelet
Rózsi szelet

Az alapanyagokat összegyúrjuk és három (3) részre osztjuk, az egyikhez kakaót gyúrunk. Megtöltjük, mint a zserbót, ha megsült meg a meleg tésztára kenjük a mázat. Máz: 3 tojás s...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Márti
Gyümölcskenyér (Borbás Marcsi)
Gyümölcskenyér (Borbás Marcsi)

Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásos masszába belekeverjük a zsemlemorzsát, a végén beleforgatju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
anya--Reszelt linzer
anya--Reszelt linzer

A tészta alapanyagaiból gyors mozdulatokkal linzetésztát gyúrunk, melynek felét tepsibe reszeljük. Gazdagon megkenjük barackízzel. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sodrott rétes
Sodrott rétes

Elkészítése A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk