A tésztához: 25 dkg darált dió, 25 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 db tojássárgája, sütőpor
2 tojásfehérje, 20 dkg cukor
A hozzávalókat összedolgozom, majd 2/3-as részét tepsibe nyújtom (könnyen törik a tészta a dió miatt). Megkenem szilvalekvárral, majd berácsozom.
Nem kell teljesen készre sütni.
Az előzőleg lehűtött 2 tojásfehérjét 20 dkg cukorral kemény habbá felverve a rácsok közé szaggatom, majd vissza a sütőbe és alacsony hőfokon, vigyázva, hogy fehér maradjon a hab, készre sütjük
Az alapanyagokat összegyúrjuk és három (3) részre osztjuk, az egyikhez kakaót gyúrunk. Megtöltjük, mint a zserbót, ha megsült meg a meleg tésztára kenjük a mázat. Máz: 3 tojás s...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézSzétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásos masszába belekeverjük a zsemlemorzsát, a végén beleforgatju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagaiból gyors mozdulatokkal linzetésztát gyúrunk, melynek felét tepsibe reszeljük. Gazdagon megkenjük barackízzel. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű