Tészta:
-6,5dkg darált dió
-1,5dkg tönkölybúzakorpa
-1dkg holland kakaópor
-4dkg lenmagliszt
-5dkg darált eritrit
-6,5dkg vaj
Töltelék:
-cukormentes sárgabarack lekvár
Bevonat:
-10dkg cukormentes étcsokoládé
-1kevés olaj
A diót a korpával egy kávédarálóba tesszük és ledaráljuk,majd az eritritet is porrá őröljük.Ezután a tészta hozzávalóit összegyúrjuk egy tálban majd 1 órára hűtőbe tesszük.
Ezután lenmagliszttel megszórunk egy szilikon nyújtólapot és kinyújtjuk a tésztát,egy fánk szaggatóval vagy egy pohárral kivágjuk.Én addig szoktam kinyújtani és szaggatni amíg el nem fogy a tészta.
Majd egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsiben 220C-on néhány perc alatt készre sütjük ,vigyázni kell mert gyorsan sülnek.
Amikor kisültek ízlés szerint lekvárt kenünk a tésztakorongokra majd kettőt összeragasztunk.
Ezután a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk,teszünk hozzá egy kevés olajat majd egy mártóvilla segítségével szépen bevonjuk a betöltött islereket.A tetejükre szórhatunk díszítésként egy kevés darált diót esetleg pisztáciát.
A karamellszósz: a cukrot felolvasztjuk és hozzákeverjük a vajat. Állandó keverés mellett felolvasztjuk és hozzáadjuk a tejszínt. Felforraljuk és hagyjuk alaposan kihűlni. A tészt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA lisztet a munkalapra szitáljuk, ráöntjük az előre megreszelt sajtot, megsózzuk, és alaposan összekeverjük a szárazanyagokat. Elmorzsoljuk a zsírral jó alaposan, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz anyagokat a kockára vágott hideg vajjal össze morzsoljuk. Beletesszük a tojássárgáját és a többi hozzávalót. A tésztát összeállítjuk . Ha száraznak találjuk v. nem áll r...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA kisült palacsintát megszórjuk cukros dióval, majd ráteszünk még egy palacsintát, arra újból diót szórunk. A két palacsintát együtt tekerjük fel, és egy közepes jénaiba tesszük. M...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű