Tészta
6 tojásfehérje, 20dkg porcukor, 15 dkg darált dió, 2 dkg zsemlemorzsa, 3 dkg liszt, 1 sütőpor/10 gr/
Krém:
6 tojássárgáját, 20 dkg cukorral, 2 csomag vanília puding, 6 dl tej, 2 cs. vaniliás cukor, 5 dkg kakaó, 25 dkg Ráma.
1 csomag négyzet alakú háztartási keksz
Tetejére:
2 dl felvert Hullala tejszín és tortadara.
Fehérjét kemény habbá verni, bele óvatosan a tésztánál leírtakat.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben /kb 40x23cm/ 190 fokon 10-12’ sütni.
A krémhez a tojássárgáját a porcukorral kikeverni, bele a 2 cs. vanilia puding, és ezt a forró tejbe önteni, sűrűre főzni és kihűteni.
A rámát habosra keverni és a kihűlt pudingos krémmel összedolgozni alaposan. A kész krémet 2 felé venni, az egyikbe belekeverni a vaniliás cukrot a másikba a kakaót.
A süteményt most már összeállíthatjuk.
A diós tésztát tálcára tenni/ a sütőpapírt levenni róla/- rákenni a sárga krémet-a háztartási kekszet vanilia cukros tejbe kicsit megmártani és ezzel a krém tetejét kirakni- és erre jön a kakaós krém-majd a felvert tejszínhab- és a tetejét szórni csokireszelékkel.
Hűtőbe tenni.
A kekszet csak picit kell a cukros tejbe mártani.
A lisztet, a kakaót, a keményítőt és a sütőport egy tálba tesszük. A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Ha összeállt, fóliába csomagoljuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté szedjük, a fehérjét habbá verjük. A sárgáját kikeverjük az édesítővel és az olajjal, majd hozzáadjuk a többi összetevőket, kivéve a habot, azt csak ezután keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A tésztát összegyúrjuk. ◾️Elfelezzük és mindkét feléből lecsípünk egy kb. 90 g-s darabot. ◾️A nagyobb darab tésztát kinyújtjuk és egy lisztezett, zsírozott őzgerincformába te...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA langyos tej felét beleöntjük egy nagy keverőtálba, hozzáadjuk az élesztőt, és félretesszük 5 percre, hogy habosodni kezdjen. Ezután jöhet a maradék tej, a tojás, a cukor, és az e...
Elkészítési idő: 60 perc+ piente Nehézség: Könnyű