60 dkg csirkemell
4-5 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
5 dkg vaj
liszt
só
bors
pirosparika
A csirkemellet besóztam, borsoztam, kicsit félreraktam.
Megpucoltam a fokhagymát, és felszeleteltem vékonyan. A hússzeleteket megforgattam paprikás lisztben. A vajat felolvasztottam, és hirtelen kisütöttem a hússzeleteket. Kiszedtem és a visszamaradt zsiradékon megkapattam a fokhagymát, ráöntöttem fél deci vizet, és visszatettem bele az elősütött hússzeleteket, majd felöntöttem 2 dl tejszínnel.
Fedő alatt pároltam, amíg a hús meg nem puhult, és a tejszínes szaft besűrűsödött.
Köretnek mézes-csilis répát, és kukoricás rizs adtam hozzá.
A fél csirkemellfiléket felszeleteljük - nem baj, ha lesznek kisebb leeső darabok, ezek jók lesznek a hézagokat kipótolni -, és megsózzuk. Egy kb. 20x28 cm-es tepsi vagy...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűAz ananászkarikát a csirke bőre alá tesszük,vagy mell esetében egy réteg húsa alá, és megsózzuk. Az olajban vagy margarinban üvegesre pároljuk a hagymát, és a csirkére öntjük. Fóli...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFektessük egy tepsibe vagy tűzálló tálba a sóval bedörzsölt, megborsozott csirkehúst. Gyaluljuk le a cukkíniket, a hagymát, zölpaprikát és vágjuk vékony szeletekre a paradicsomot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű