50 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál ráma Rama margarin
1 kiskanál pirospaprika
fél pohár tejföl
1 kiskanál ételízesítő
1 kiskanál só
fél csokor petrezselyemzöld
Galuskához:
25 dkg túró
2 db tojás
15 dkg liszt
1 kiskanál ételízesítő
1 kiskanál só
1 csokor aprított kapor
5 dkg ráma vaj
A gombából ízlés szerint pörköltet készítünk, majd tejföllel behabarjuk.
A galuskához a túrót kikeverjük a tojással, liszttel, sóval, delikáttal, fél csokor kaporral. Kemény nokedli tésztát kapjunk. Forrásban lévő vízbe nokedli szaggatón kiszaggatjuk. Ha megfőtt lecsepegtetjük. Közben a rámán a megmaradt fél csokor kaprot ízlés szerinti sóval kicsit megdinszteljük, és a kifőtt galuskával összekeverjük. A gombapaprikással kínáljuk.
Aki az ételt elkészíti, megkóstolja,az ízhatások teljesen elvarázsolják.
Az összes hozzávalót egy kelesztőtálban összekeverjük. Egy nejlonzacskó belsejét kikenjük étolajjal (akkora legyen amibe az egész tészta belefér kényelmesen.). Beletesszük az össze...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és burgonyatörővel összetörjük. Hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a lisztet és a zsirt, sózzuk és jól összedolgozzuk. L...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. (Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.) A sütőt előmelegítjük. A húsos tarját egész apró kock...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Az olajon üvegesre párolom az apróra felkockázott vöröshagymát. Megszórom 2 teáskanál piros paprikával. Beleöntöm a kockára vágott krumplit. Vizet töltök rá ann...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű