0,5 kg padlizsán (nálam ez 2 db közepes méretű volt)
3 dkg 3,5 %-os natúr joghurt (tejérzékenyek el is hagyhatják, enélkül is finom!)
1 gerezd fokhagyma (1 dkg)
fél teáskanál himalája só
őrölt bors
A padlizsánokat megmossuk és a végeit levágjuk, majd hosszában kettévágjuk. A félbevágott, nyers padlizsánok mindkét oldalát késsel 4-5 helyen megszurkáljuk.
Ez után következik a padlizsán sütése: 220 fokra előmelegített sütőbe, egyszerűen a sütőrácsra helyezzük és 20 perc alatt (míg aranybarna nem lesz) puhára sütjük. A megsült padlizsánokat csipesszel vagy villával óvatosan kivesszük a sütőből és egy tányéron vagy tálban hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűltek a padlizsánok, lehúzzuk a héját és egy olyan tálba tesszük, amiben majd turmixolni fogjuk.
A megpucolt fokhagymát 2-3 kisebb darabra vágjuk és a padlizsánhoz adjuk.
Sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel simára turmixoljuk.
Ha leturmixoltuk, hozzákeverjük a natúr joghurtot, és még egyszer megkóstoljuk.
Ha szükséges, akkor ízlés szerint lehet még adni hozzá sót, borsot.
100 gr krém:
60,8 kcal
7,2 g szénhidrát
1,2 g fehérje
0,2 g zsír
Az áttört tehéntúrót simára keverjük a majonézzel, a fűszerekkel,és a szétzúzott fokhagymával,pirított kenyérre kenve már fogyasztható is.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Pürésítjük a hagymát, a tejfölt, a tömlős sajtot, és a fokhagymakrémet. 2. Állni hagyjuk 15 percig, hogy összeérjen. 3. A löncshúst apró darabokra szeleteljük és beleönt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az alapanyagokat egy tálba kimérjük. 2. A vöröshagymát felkockázzuk, hozzáadjuk a többi alapanyaghoz, majd botmixerrel kb. 2-3 percig pürésítjük. 3. A krém el is készült....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz◾️A túrót a tejföllel krémesre keverjük, majd mehet bele a felaprított lila hagyma. ◾️A vajat vagy margarint felolvasztjuk, majd ha picit hűlt, a túróhoz adjuk. ◾️Ezután befűs...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű