15 lap száraz lasagne tészta
350 g reszelt trappista sajt
Húsos mártáshoz:
500 g darált hús
1 üveg Bolognai szósz (Glóbusz)
Besamelhez:
100 g vaj
1 l tej
60 g liszt
só, szerecsendió
A darált húst kevés zsíron fehéredésig sütjük, majd fedő alatt puhítjuk kb. 10 percig, majd ráöntjük a bolognai szószt és összeforraljuk.
Félretesszük.
Lereszeljük a sajtot.
Ezután felrakjuk a tejet forralni.
Miközben melegszik a tej a vajat egy nagyobb serpenyőben (amibe később a tej is elfér) felolvasszuk és a liszttel rántást készítünk. Erre öntjük a forró tejet és még pár percig főzzük míg besűrűsödik.
Utána a tűzről félrehúzzuk és a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy közepes kizsírozott tepsibe teszünk 4 lap tésztát majd besamel mártással megkenjük, a szószos húsból is kanalazunk rá, majd reszelt sajttal megszórjuk. Újra 4 tészta és sorban a többi, összesen 3 réteg lesz, majd a tetejére marad 2 tésztalap erre már csak besamel és sajt megy.
180 fokon aranybarnára sütjük.
tésztát a szokásos módon kifőzzük, leszűrjük, félretesszük. Az olívaolajon ropogósra sütjük a bacont, majd az apróra vágott petrezselymet megfuttatjuk rajta. Borssal megszórjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőtálban langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt és fokozatosan belekeverjük a sóval elkevert lisztet és az olajat Ha egy kicsit összeállt a tészta, alaposan kidagasztjuk:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizbe beleontjuk az olajat, a cukrot és belemorzsoljuk az élesztöt. hagyjuk felfutni. Majd a liszthez hozzáadva tésztát gyurunk belöle. Kb.10 percig gyurjuk. Egy tálat kikenünk...
Elkészítési idő: 1ora 30 perc Nehézség: KözepesA húst vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk és két evőkanál olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Ezután 1 dl vizet aláöntve, félpuhára pároljuk. Amíg a hús párolódik a tésztát for...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes