menu

Családireceptkönyv.hu

zsemle-Kitti féle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6db hoz:
45dkg liszt,
2evk búzakorpa,
kb.3dl langyos víz,
2dkg friss élesztő,
1mk szódabikarbóna,
fél evők só,
3evk napraforgó olaj,
1tk cukor.

Elkészítés:


A cukros langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt, a többi hozzávalóval ezután a szokásos módon dagasztjuk be a tésztát... duplájára kelesztjük, deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk, és 6 részre osztjuk. Kissé hosszúkás zsemléket formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket bevagdossuk, és még egyszer kelesztjük úgy 30 percig! Mielőtt sütőbe tesszük, megkenjük kis vízzel... Kb.25-30perc (én tovább sütöttem, de figyeltem rájuk) alatt kisütjük, rácson hagyjuk kihűlni. Alsó-felső sütéssel 180fokon...

zsemle-Kitti féle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kakaós kifli
Kakaós kifli

1. Fenti hozzávalókból tésztát gyúrunk. Nekem kicsit puha volt, így tettem bele még egy pici lisztet. 2. Egy órára hűtőbe tesszük. 3. Hűtés után kettévesszük és kinyújtjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Lepény, bármi a tetejére
Lepény, bármi a tetejére

Dagasztás után a tésztát kelesztjük, majd tepsibe nyújtjuk. Nem muszáj sodrófával, csak úgy kézzel is bele lehet húzogatni a kiolajozott tepsibe. A tetejére lehet tenni hagymát, sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Zürich-i kenyér
Zürich-i kenyér

Ezekböl a hozzávalókból kenyértésztát dagasztunk, sokan a kenyérsütögépet használják dagasztásra, nekem van egy Thermomixem, én legtöbbször ezzel dagasztom, de van amikor kézzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bogi
Káposztás fasírt
Káposztás fasírt

Egy tetszőlegesen kiválasztott krémleves porból 0,5 l vízzel levest főzünk. Egy kicsit tovább forraljuk, mint ameddig az a leves zacskójára van írva, hogy jól besűrűsödjön. A megfő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk