1/2 liter házi tej
1/2 kg túró
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
A tejet és a túrót tedd fel egy lábosban, lassú tűz fölött forrald fel, folyamatosan kevergesd.
2. Forrás közben tedd bele a szódabikarbónát és a sót. Folyamatosan kell kevergetni, nagyon fog habzani, de el kell főzni belőle a szódabikarbónát, ami nem egy rövid folyamat. Nyúlós-folyós állagúnak kell lennie a masszának.
Még melegen, botmixerrel dolgozd egyneművé az egészet. Amikor már nincs benne darabos rész, mehet is a formákba.
Használd a fantáziád, hogy milyen is legyen a sajt!
Kihűlés után rögtön fogyasztható. Nyugodtan tedd a hűtőbe, vagy mélyhűtőbe egy rövid időre, hogy gyorsabban lehűljön.
A bulgurt átmossuk, lecsepegtetjük. A gombát a felhevített vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a bulgurt, pár percig sütjük. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, borsozzuk, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat megmosom, kimagozom és félre teszem. A megtisztított hagymákat apróra vágom, és kevés olajon meg dinsztelem. A húst, a hagymákat, a rizst, a sót, a borsot a tojást, ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felrakom egy olyan edénybe, ami nem kozmál le, egy tálba feltöröm a tojásokat, és hozzá öntöm a tejhez, kissé sózom, hozzá adom a cukrot, a Vanillincukrot is, és óvatosan...
Elkészítési idő: 30-40-perc Nehézség: KönnyűKét szelet kolozsvári szalonnát (bacon) apró kockára vágok, kevés zsiradékon kisütöm, egy evőkanálnyi mennyiségű aprított vöröshagymát dobok rá, két fej gombát apróra darabolva, jó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű