4 kg piros paprika , amit előtte jól megmosunk , kicsumázunk ,gerezdekre vágjuk 4-6 felé- tiszta súly ,majd belerakjuk egy nagyobb lábasba ,
Fél liter 8% ecet
30 dkg cukor
1 csomag DEKO - sós -fűszeres keverék
2 dcl olaj
1 liter víz
átesszük a paprikára és lefedve kicsit dunsztoljuk , de csak annyira hogy összeessen ,de ne főljön szét , majd tiszta 7 dcl üvegekbe rakjuk még melegen ,erre az adagra kb 8 db üveg szükséges ,a levet újra felforraljuk és a paprikára öntjük és azonnal lezárjuk - száraz dunsztba tesszük --- és kész !
Az egészet össze vágom csíkokra, jól besózom és hagyom állni 20 percet. Közben elkészítem hozzá a lét. 1 liter vízhez adok 1 teáskanál sót 3-4 evőkanál ecetet, 3-4 evőkanál cukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hordóba kis káposzta, megszórni a fűszerekkel, jól lenyomkodni. Levet ereszt. Újra káposzta,fűszer,lenyomás. Nagy edénybe állítani, 7 - 10 nap alatt kiforrja magát,mehet a kamrá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a tejfölt a mustárral, a majonézzel, a cukorral és sózd, borsozd tetszés szerint. Keverd bele a répát, káposztát és hagymát és keverd jól össze. Takard le és rakd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű