menu

Családireceptkönyv.hu

Csalamade-savanyusag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borkén

Elkészítés:


Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan használunk belőle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Dobàlós savanyúsàg cseréphordóba
Dobàlós savanyúsàg cseréphordóba

Minden zöldség folyamatosan belerakható. Hagyma apró egészbe,uborka,zöld paradicsom,karfiol rózsákra szedve,sárgarépa szeletelve,almapaprika

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Uborka télire
Uborka télire

Uborkareszelőn karikákra reszelünk mindent, összekeverjük, hogy levet engedjen. Utána hozzákeverjük az ecetet /8-10 százalékos/, 5-6 órát állni hagyjuk. Azután üvegekbe rakjuk, egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
378.Csalamádé
378.Csalamádé

A káposztát külső héjától, torzsájától megfosztjuk, negyedekre vágjuk és káposztagyalun vékony szeletekre vágjuk. (Ha nincs, az uborkagyalu is megteszi.) Az uborkát, jól megmossuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
A cékla eltevése
A cékla eltevése

A cékla eltevése nálam. A céklát jól megmossuk, meghámozzuk,elvágjuk ha nagy és köménymaggal. meleg vízbe téve lefedve puhára pároljuk. Ha kész vékony szeletekre vágjuk, a főzővíz...

Elkészítési idő: 2-óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk