menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomlé készítése másként


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Mindenki rak el paradicsomlé, de én teljesen más folyamattal készítem, ezt szerintem csak én csinálom így, de ez vált be és nem szeretnék változtatni rajta, csak érdekesség miatt került fel a blogra.

Az egész megmosott feldarabolt paradicsomokat a késes aprítóval megdolgoztam, majd egy magas falú fazékba öntöttem, főztem egy ideig, ezután még úgy forrón botmixerrel is átdolgoztam, ekkor tettem a passzírozóba és átpasszíroztam, utána újra a tűzre került, felfőztem és kevés sót is tettem bele, de ezt kóstolni kell ki hogy szereti, sterilizált üvegekbe öntöttem. száraz dunsztba vannak amíg kihűlnek.
Azért csinálom így, mert szerintem a hajában is van sok finomság ami a főzés alatt ott marad a fazékban, és utána melegen kerül passzírozásra.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Jobb, mint az Uncle Ben's! TEDD EL TÉLRE!
Jobb, mint az Uncle Ben's! TEDD EL TÉLRE!

Daraboljuk fel a zöldségeket. Tegyük bele a cukrot, sót, az olajat, és 45 percig főzzük. Öntsük rá az ecetet, és még főzzük 5 percig. Tiszta üvegekbe öntjük, és száraz dunsztba rak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Tökkrém zellerrel
Tökkrém zellerrel

A tököket megtisztítjuk (a zsengehúsúak héját nem szükséges lehámozni), átengedjük húsdarálón, a kapott, zúzott masszát zománcozott agyagedénybe tesszük, lefedjük fedővel, és sütőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Káposztasalátám :)
Káposztasalátám :)

Káposztát, sárgarépát, vöröshagymát vékonyan lereszelni, sózni, 1 éjszakára hűvös helyre tenni. 10 evőkanál cukrot, 8 evőkanál ecetet, 2 csipetnyi őrölt köményt addig keverni, amí...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Dobálós hordós savanyúság
Dobálós hordós savanyúság

Elkészíted a savanyúság levét. A hordóba tehetsz: uborkát, paprikát, zöld paradicsomot, bébi dinnyét, karfiolt, Egyszóval mindent amit savanyítani lehet. Ami még fon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk