60 literes hordóhoz :
30 liter víz
3 kg cukor / tehetsz többet, kevesebbet, ízlés szerint/
1,5 kg só
30gramm borkén
30 gramm citromsav
90 gramm timsó
100 gramm nátrium-benzonát
4 liter 10 %-os ecet vagy 2 liter 20 %-os ecet
1 csomag szemesbors
mustármag
babérlevél
kapor
gyömbér
torma
Elkészíted a savanyúság levét.
A hordóba tehetsz:
uborkát,
paprikát,
zöld paradicsomot,
bébi dinnyét,
karfiolt,
Egyszóval mindent amit savanyítani lehet.
Ami még fontos, apránként dobálhatod a hordóba a hozzávalókat, mindig ami van a kertben, vagy éppen vásárolod a piacon.
Ha 30 literes a hordód? Felezd el a hozzávalókat....15 literes?....és így tovább!!!
1. Az uborkát, zöld paradicsomot, almapaprikát, gyöngyhagymát jól megmossuk, a levet hidegen összekeverjük. 2. A már meglevő lébe bármikor pótolhatjuk a savanyúságnak valókat.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A káposztát vékony metéltre vágjuk, a hagymát szintén, besózzuk és egy éjszakát vagy legalább 2-3 órát állni hagyjuk. 2. Megcsináljuk a saláta levet, víz, 1-2 kanál ecet (10%...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA céklát főzzük meg és darboljuk fel. A többi hozzávalóból készítsük el az öntet, majd öntsük az üvegekbe töltött céklára.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz üveg aljára kapor, arra gyalult káposzta, és belevágva kb. 6 gerezd fokhagyma. Forró sós vizet öntök rá. Tetejére kaprot és kenyeret teszek. FONTOS, hogy a kenyeret egy nap utá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű