menu

Családireceptkönyv.hu

Hordós savanyúság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 l víz, 6 dl 20 %-os ecet, 60 dkg cukor, 12 dkg só, ¾ cs. mustármag, 1-2 szem babérlevél, 3-4 db torma, pár szem bors, 2 dkg borkénpor

Elkészítés:


1. Az uborkát, zöld paradicsomot, almapaprikát, gyöngyhagymát jól megmossuk, a levet hidegen összekeverjük.

2. A már meglevő lébe bármikor pótolhatjuk a savanyúságnak valókat.

Trükkök, tippek, praktikák:


10 l-es edényhez

Hordós savanyúság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csaba
Cékla befőzve
Cékla befőzve

A céklát megmossuk és héjában megfőzzük (kb. 1,5-2 óra fedő alatt). Ha meghámozzuk, és úgy főzzük meg, akkor a főzőlevet is felhasználhatjuk. Főzés után karikákra vágjuk és ü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KÁPOSZTASALÁTA *
KÁPOSZTASALÁTA *

A lereszelt káposztára rátesszük a sót, és egy kevés ecettel is megöntözzük, összekeverjük, 10 percre félretesszük. Nem kell a káposztát kinyomni. Hozzáadjuk a szeletekre vágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vegyes házi savanyúság Vali-módra
Vegyes házi savanyúság Vali-módra

1. Tegyél a flakon aljára egy csokor kaprot. Tömd tele a kedvenc zöldségeiddel. 2. Öntsd fel hideg vízzel a az egészet. Használj literenként egy evőkanál sót. 3. A megtömöt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Angéla
Csalamádé
Csalamádé

1. A zöldégeket megtisztítjuk, meghámozzuk, majd felszeleteljük, és egy jó nagy műanyag edénybe tesszük. A hegyes paprikát nem szeleteljük, azok majd egészben kerülnek az üvegekbe....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk