2 db cukkini
15 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál liszt
10 dkg parmezán
1 tojás
4 gerezd fokhagyma
só, bors
A cukkinit meghámozzuk és lereszeljük, majd egy picit kinyomkodjuk mert levet ereszt. Ezt követően egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd masszát gyúrunk belőle. Mikor összeállt belekeverjük a reszelt parmezánt is. Fasírtokat formálunk belőle és kivajazott tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük olívaolajjal és 180 fokos sütőben készre sütjük. Ha szükséges megfordítjuk mikor a teteje megpirult, hogy egyenletesen süljön át.
A kukoricákat kettévágom. A sütőt előmelegítem 200 C fokra. A vajat enyhén megolvasztom és belekeverem a fűszereket és a parmezán sajtot. Rövid időre hűtőbe teszem csak, hogy kenh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaztán kacsazsírban kis evőkanálnyi halmokban kisütni. Ebből az adagből ennyi lesz amit látsz a fotón. Bundáskenyérhez ugyan semmi köze, de valahogy mégis hasonlít az íze rá. smil...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBekapcsoltam a sütőt 200 fokra. A padlizsánokat megmostam és szárazra töröltem. Kb. 5-7 mm vastagságú karikákra vágtam. Két tepsire sütőpapírt terítettem és rárakosgattam a padli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHéjazzuk le és daraboljuk apróra a paradicsomokat. Tegyük egy tálba a hagymával, a zöldmentával, a petrezselyemmel, a sóval, a borssal és keverjük jól össze. Adjunk hozzá annyi l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű