A tésztához:
50 dkg liszt
5 dkg Rama
5 dkg cukor
kb 2 dl tej
1 cs szalalkáli
csipet só
A krémhez:
1,25 l tej
5 tojás
4 púpozott ek liszt
6 púpozott ek cukor
3 cs vaníliás cukor
A tetejére:
10 dkg ét tortabevonó
5 dkg Rama
A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk.
4 részre osztjuk, nagy gáztepsi méretűre, elég vékonyra nyújtjuk, és egyenként, zsírozott tepsi hátán nagyon halványra sütjük. Egy lap kb. 5 perc alatt megsül.
A kész lapokat a tepsiről óvatosan (mert törékenyek!) átcsúsztatjuk egy nyújtódeszkára.
A krémhez a tojássárgákat a kétféle cukorral, a liszttel és a tejjel habverő segítségével csomómentesre összedolgozzuk, folytonos keverés mellett felfőzzük, és 1-2 perc alatt besűrítjük. A tűzről levesszük.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan, könnyed mozdulatokkal a krémbe dolgozzuk.
Még forrón megtöltjük vele a lapokat.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a margarint, és ezt a masszát a langyos süti tetején egyenletesen eloszlatjuk.
Kihűlés után nem sokkal már szeletelhető, de másnapra még finomabbá puhul.
A kekszet diódarálón megdaráljuk. Összekeverjük a kakaóval, 10 dkg porcukorral, rummal vagy rumaromával és összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formálható masszát kapjunk. A v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 1. lépés A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1/3 részét félretesszük a rácsozáshoz. 2. lépés A tésztát tepsi nagyságúra kinyújtjuk, majd Rama margarinnal kikent, li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet darabokra tördeljük. A csokoládét is feldaraboljuk és a vajjal együtt egy edénybe tesszük, felolvasztjuk, amikor már folyékony, hozzákeverjük a tejszínt is. A kekszet bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű