Hozzávalók a tormás tekercshez:
10 dkg vaj
10 dkg ecetes torma
2,5 dkg liszt
1,5 dl főzőtejszín
1 dl tej
só, bors ízlés szerint
Hozzávalók a tojásos tekercshez:
10 dkg tejszínes krémsajt
2 főtt tojás
borsónyi mustár
csipetnyi porcukor
pár csepp citromlé
só, bors ízlés szerint
Hozzávalók a körözöttes tekercshez:
15 dkg tehéntúró
2 dkg vaj
2 szál petrezselyem
1 evőkanál tejföl
1 apró fej vöröshagyma
kevés pirospaprika
csipetnyi köménymag
Csomagold ki a pulykasonkát, és helyezd a szeleteket egy tányérra, hogy kéznél legyenek.
A tormás tekercshez a vajat felezd meg, egyik részét egy lábasban olvaszd meg. Keverd bele a lisztet, add hozzá a tejet és a tejszínt, de mindezt apránként, hogy ne váljon csomóssá. Sóval, borssal ízesítsd, majd tedd félre, hogy kihűljön. A vaj másik felét a tormával keverd össze, majd az egészet dolgozd bele a vajas masszába.
A tojásos töltelékhez a megfőtt tojásokat törd össze egy villa segítségével. Keverd hozzá a krémsajtot, a mustárt, a porcukrot, illetve a citromlevet, ezután pedig sóval, borssal is szórd meg, a szájízednek megfelelően.
Elektromos habverővel keverd össze a masszát - ha száraznak ítéled, akkor még egy kicsi krémsajttal vagy akár egy kis tejföllel is rásegíthetsz.
A körözöttes töltelék elkészítéséhez a túrót törd össze alaposan egy villágval. Add hozzá a szobahőmérsékletű vajat, a tejfölt, a felaprított hagymát és petrezselymet, majd keverd össze. Ízlés szerint sózd, borsozd és szórd bele a pirospaprikát, valamint a köményt.
A tekercsek elkészítése nagyon könnyű. Fogj egy szelet sonkát, fektesd le egy tányérra, majd kanállal adagold a szélére az adott masszát. Szorosan tekerd fel, és úgy rakd le, hogy ne tudjon szétnyílni. Célszerű fogyasztás előtt egy-két órára hűtőbe tenni, hogy a megszilárdult töltelék összetartsa a finomságot.
A káposztát torzsájától megtisztítjuk, és vékony metéltre vágjuk. Felmelegítjük az olajat és aranysárgára pirítjuk benne a cukrot. Pirítás közben állandóan kevergessük, mert hajlam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKikeverjük a majonézt, mustárt, citromlét, porcukrot, majd hozzákeverjük a kefirt és a tejfölt, ízesítjük sóval, borssal, Erős Pistával. Ezután belekeverjük a kockára vágott sonká...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA jégsalátát kettévágjuk, mindkét felét felszeleteljük, 1-1 tálba szórjuk. A paradicsomokat és az uborkát is felszeleteljük, egyenletesen elosztjuk a két tálban. Ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát hámozzuk meg, az almát azonban nem feltétlenül kell, azonban mindkét összetevőt reszeljük le. Adjuk hozzá a mézet, a citromlével locsoljuk meg, hagyjuk 10 percig, hogy ös...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű