menu

Családireceptkönyv.hu

Svéd fahéjas süti


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tészta: 25g élesztőt kicsit meleg 3dl tejben feloldod aztán 50g olvasztott vajat és egy fél deci cukrot,pici sót és 8dl lisztet összekevertek. Hagyjátok kelni egy fél órát majd 50g margarint összekevertek két kiskanál fahéjjal és fél deci cukorral elkevered. Kinyújtod a tésztát és megkened a töltelékkel. Feltekerheted és úgy felvágod, vagy én felvágtam csíkokra és megtekertem. 250 fokon 8percig sütni kell. Mielőtt a sütőbe megy felvert tojással meg kell kenni őket.

Trükkök, tippek, praktikák:


Muffin formába süsd.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Diós kakaós kalács
Diós kakaós kalács

Dagasztani, keleszteni, lisztezett deszkán 2 db-ra vágni, a darabokat kinyújtani. Az egyikre rákenem a diós tölteléket (15 dkg darált dió, 1 marék mazsola, 10 dkg cukor, 1 csomag v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Tangzhong - minden kelt tésztához!
Tangzhong - minden kelt tésztához!

65 fokra felmelegítem keverve Ha a fakanállal meghúzom a tésztát és látom a lábos alját, akkor készen van. Lehűtve rakom mindenféle kelt tésztába. Foszlós, puha lágy lesz a tész...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Kürtőskalács recept
Kürtőskalács recept

Elkészítés 1 Gyűjtsünk össze annyi sörös dobozt, amennyi kürtöskalácsot készítünk. Lemosás után szárítsuk ki őket. Elég nagyra hagyva vágjunk alufóliát, hogy mindenhol betudjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Foszlós fonott kalács
Foszlós fonott kalács

Ha kenyérsütőben dagasztjuk a tésztát, elősször az élesztő rá a folyadék, cukor, vaj, liszt, só tojás. A megkelt tésztát kivesszük 3 rudat formálunk, és összefonjuk, hosszúkás f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk