50dkg liszt, 4dl tej,2db tojás sárgája,2evőkanál olaj, 2 evőkanál tejföl,1kávéskanál só ,1 teáskanál cukor, 3dkg élesztő.
Az élesztőt fél dl tejben megfuttatjuk, a többi összetevőt belekeverjük a langyos tejbe és az élesztővel együtt a lisztbe keverjük , és felverjük . Közepesen lágy tésztát kapunk, amit langyos helyen 45 percig kelesztünk. Utána kb. 1 ujjnyi vastagra kinyújtjuk /kézzel/ és félbehajtjuk. Ezután keleszteni nem kell, utána szaggathatod, legfeljebb ha van időd kiszaggatva pihentetheted egy kicsit de nem fontos. Ezután ismét kihúzzuk a kívánt vastagságúra, majd kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük. Az olajban gyönyörűen feljönnek. Amikor belerakod a forró olajba borítsd be, de fordítás után már nem kell. Nagyon gyorsan kész van és nagyon finom.
Finom házi lekvárral kínáljuk.
A hozzávalókból nyújtaható tészták készítek. Hűtőbe rakom amíg elkészítem az alma tölteléket. A reszelt almát pici étolajon dinsztelem. Hozzáadom a fahéjat és kihűtöm. Amíg hűl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZuerst 4 Eier in einer Pfanne mit 200 g Zucker und 1 Tütchen Vanillezucker vermengen. Dann alles mit einem Schneebesen vermengen, dann 2 EL Mehl unterrühren. Danach 500 ml Milch...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa hozzávalókat összekeverjük, vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és bő forró olajba kisütjük. Nem kell panírozni! Aki szeretné beleforgathatja zsemlemorzsába, de anélkül is...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyűa hozzávalókat összegyúrni, pihentetni, és 3 lapot gyúrni belőle, amit a tepsi hátoldalán megsütünk világosra. A lapokat ízlés szerinti krémmel megtöltjük, és egymásra helyezzük, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű