Palacsintához
20 dkg liszt
2 tojás
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál cukor
csipetnyi só
2 evőkanál étolaj a tésztába
tej és szódavíz
ha szüksége a sütéshez étolaj
Töltelékhez
25 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliáscukor
ízlés szerinti porcukor
14 db babapiskóta
1 dl erős kávéból kevés tejjel készített tejeskávé
kevés rum
Tetejére
Holland kakaópor
Először a palacsintát készítjük el. A kakaós tésztából a szokásosnál egy kicsivel vastagabb palacsintákat sütünk.
A krémhez habosra keverjük a mascarponét, édesítjük a vaníliás cukorral és a porcukorral. Habfixálóval habbá verjük a tejszínt, majd óvatosan a mascarpone krémhez keverjük.
A palacsinták közepébe teszünk 2-2 kanál krémet és ráfektetünk 2-2 rummal ízesített kávéba mártott babapiskótát. A palacsintát úgy tekerjük fel, hogy a krém körülölelje a piskótát. A töltött palacsinták tetejét kakaóporral vékonyan leszórjuk.
A palacsinta tésztájához más recept is nyugodtan használhattok, egy a lényeg, hogy sütés előtt kerüljön a tésztába kakaópor. Ha túl sokra sikeredne a kakaós tésztájú palacsinta és nem jut mindegyikbe a mascarponés krémből, nyugodtan tölthetitek túrókrémmel, lekvárral, esetleg egy kis mogyorókrémmel. Ezek sem fogják elrontani.
Jó étvágyat kívánok!
Hogyan csináld? A mogyorót és mandulát daráld finomra, és szórd bele a szódabikarbónát. A tojások sárgáját és fehérjét válaszd szét. A sárgájához add hozzá a nyírfacukrot és kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt felforraljuk, beletesszük az étcsokit, aztán a tojásokat lazán felverjük, (nem kell felhabosítani), végül a lisztkeverékkel is elkeverjük. Kivajazott , kakaóporral meghi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kakaóból, a cukorból és a vízből sűrű mártást főzünk, majd a tűzről levéve belekeverjük a vajat.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2,5 dl vizet felforralunk, hozzáolvasztjuk a sertészsírt, csipetnyi sóval ízesítjük, és elkeverjük benne a lisztet. Alaposan kidolgozzuk, és félretesszük. Amikor már teljesen kihűl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű