Mi kell hozzá?
- 10 dkg mandula és törökmogyoró vegyesen (mindegy milyen arányban)
- 4 tojás
- 3 evőkanál nyírfacukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- cukrozatlan vörösáfonya és ízlés szerint bármilyen aszalt gyümölcs (cukrozatlan változatban persze)
citromlé és zsiradék kell bele, mert nagyon száraz lett
Hogyan csináld?
A mogyorót és mandulát daráld finomra, és szórd bele a szódabikarbónát. A tojások sárgáját és fehérjét válaszd szét. A sárgájához add hozzá a nyírfacukrot és keverd fehéredésig. Ebbe tedd a finomra darált magvakat és keverd homogén masszává. Mehet hozzá a vörösáfonya. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a masszába.
180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben süsd 25-30 percig aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizd, valóban megsült-e. Ha kész, hagyd kihűlni, és szórd meg darált nyírfacukorral, amihez adhatsz fahéjat is.
Az a jó benne, hogy könnyű kettévágni, ezért tökéletes piskótaalap lehet.
A mandulát először magában, majd a porcukorral és a kakaóval összekeverve, 4-5 kanalanként újra ledaráljuk. Átszitáljuk, és ha maradtak benne nagyobb darabok, ismét aprítjuk. A toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1 cs kakaóport 1 kocka margarin 1 dl tejjel összefőztem beletettem majd 2 db felvert tojást majd összekevertem az összetört keksszel rudat formáztam neylonra téve mikor kihűlt hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral elvegyítjük. A tojást habosra keverjük és hozzáadjuk a cukrot, valamint a tejet és az olajat is. Végül az egészet elkeverjük. A muffi...
Elkészítési idő: 0.5 óra Nehézség: KönnyűA vízzel, és a cukorral szirupot készítünk. Szobahőmérsékletűre hűtjük. Belekeverjük a margarint, a tejport, és 20 dkg kókuszreszeléket. Az egészet habosra keverjük, majd 5-6 órára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű