menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött csirke


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4-5 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 szép,tisztított csirke
töltelék
só,fűszerek
szalonna csíkok a tetejére

Elkészítés:


Töltelék:
2- 3 áztatott zsemle , párolt gomba, csirke máj , sok petrezselyem, fokhagyma, majoránna, tojás, só, bors ! Ezt csirkébe , dagadóba bármibe töltöm.

Más:Felét kaparom, felét kockázom, így mutatósabb. De a májas cuccot előtte dinsztelt hagymán hirtelen megkapatom, mert nem szeretem ha olyan vörös massza az egész.. Teszek bele kis kockára vágott piros kaliforniai paprikát, meg kockázott főtt kemény tojást.Így lazább és nem olyan belsőség íze van.

Más:Szikkadt zsemlét áztass tejbe. Majd jól nyomkodd ki.
Főzz keménytojásokat, majd vágd apróra.
Májat vágd apróra, hagymát dinszteld meg olajon vagy zsíron. Rá a májat. Rá a tojást és a zsemlét.
Só, bors, majoránna kell rá.

Más: a zsemléket vízben megáztatom, utána jól kinyomkodom, majd zsiradékon folyamatosan kevergetve sütögetem kicsit, hogy minél több folyadék párologjon el belőle. Ha kihűlt, hozzáadom az elkapart nyers csirkemájat, egész tojásokat, vegetát, sót, borsot, apróra vágott petrezselyemzöldet, és jól kikavarom, amitől keményebb is lesz a massza. Ezt töltöm a csirke hasüregébe, és ami marad, mellette sütöm meg, de csak később teszem mellé, mert a tölteléknek kevesebb idő kell.

Más: májat szétkaparom , tejben áztatott zsemle -kinyomkodva , sütök-dinsztelek hagymát és zöldségzöldjét zsíron , majd nyers tojás , bors só - egészet összekeverem és töltöm a csirkét .. lehet gombásan is -máj helyett ,de akkor a gombát kicsit megdinsztelem a hagymával .. ha ezt csak csirke mellett sütöm meg nem töltöm .. ,akkor főzök hozzá tojást és a fele masszát hosszúkásban lerakni kb 10cm szélességben ,majd hosszában a tojásokat végig rakni ,erre rá a töltelék másik felét ... az így sütött töltelékbe lehet tenni kövérkés húst is ledarálva ...

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bab
Szaftos csirke
Szaftos csirke

A kis kockákra vágott csirkét, az apróra vágott vöröshagymát, és a reszelt fokhagymát kevés olajon megpirítjuk. Fűszerezzük és fehéredésig sütjük. A mártás összetevőit közben ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsis rizses hús
Tepsis rizses hús

A tejfölt elkeverjük a vízzel és egy tepsibe öntjük. A tejfölös pohárban kimérjük a rizst, majd azt is a tepsibe öntjük, ízesítjük és jól elkeverjük. A húst vékony szeletekre vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Fasírt csibecomb filéből (paleo)
Fasírt csibecomb filéből (paleo)

A húst a zöldségekkel együtt ledaráltam, a fokhagymát külön reszeltem hozzá, hogy jó apró legyen. Fűszereztem, és hozzáadtam a tojásokat, alaposan összekevertem. Mivel túl lágynak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Indiai vajas csirke
Indiai vajas csirke

Elkészítjük a pácot: a fokhagymát meghámozzuk és finomra vágjuk, a gyömbért megpucolva lereszeljük. Mindent – a fokhagymát, a reszelt gyömbért, a limelevet és a fűszereket is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk