Hozzávalók 2 főre köretnek, 4 főre salátának:
3 dl natúr görög joghurt (minél zsírosabb, annál jobb)
3 kígyóuborka (60-70 dkg)
3-4 gerezd fokhagyma
kis csokor friss kapor, menta, vagy oregáno, felaprítva
fél dl (plusz egy pici) extra szűz olívaolaj
só és frissen őrölt bors
Kalamata olajbogyó a tálaláshoz
Hozzávalók 2 főre köretnek, 4 főre salátának:
3 dl natúr görög joghurt (minél zsírosabb, annál jobb)
3 kígyóuborka (60-70 dkg)
3-4 gerezd fokhagyma
kis csokor friss kapor, menta, vagy oregáno, felaprítva
fél dl (plusz egy pici) extra szűz olívaolaj
só és frissen őrölt bors
Kalamata olajbogyó a tálaláshoz
Fel lehet még turbózni friss kaporral, mentával, oregánóval vagy citromhéjjal, de egy a lényeg, a tzatziki nem híg, hanem jó sűrű köszönhetően a kimagozott, lereszelt, majd lesózott és alaposan kinyomkodott uborkának. Van, hogy salátának esszük, de van, hogy ez a körete egy szelt grillezett, vagy rántott húsnak. Szerencsére kígyóuborka egész évben kapható, így egy jó tzatziki nem nem a nyár kiváltsága.
Egy fél fej káposztát reszelj le, egy szál kisebb sárgarépát, vagy egy fél nagyobbat szintén reszelj le, vágj apróra egy fél fej hagymát. Keverd össze a zöldségeket egy nagy tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMiután a virslikről a műbelet lehúztuk hosszában vágjuk be a virsliket úgy, hogy a két végén maradjon kb. 1 cm. Vigyázzunk, hogy a virslit alját ne vágjuk át! A bevágott részbe teg...
Elkészítési idő: 20perc +15sütés Nehézség: KönnyűA tojásokat, retket, újhagymát, jégsalátát apró kockára vágunk, és majonézzel összekeverjük, amit sóval és borssal ízesítünk.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézTélen készítsük, amikor kevés a vitamin. Negyed kg lila hagymát megtisztítunk, karikára szeljük, megsózzuk, egy kávéskanál pirospaprikával meghintjük, és vízzel, ecettel, cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű