menu

Családireceptkönyv.hu

Húsgolyók zöldségágyban


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g darálthús (marha/csirke/sertés)
1 kg burgonya
200-300 g koktélparadicsom
2 db tojás
1 nagy fej vöröshagyma
1 db sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
3 ek búzadara
5 ek majonéz
1 tk kurkuma
2 tk mustár
só, bors
1 kis csokor kapor
olaj

Elkészítés:


Olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát , a zúzott fokhagymával és a közepesre reszelt sárgarépával, közben szórjuk meg a kurkumával.
Ha kész hagyjuk egy kicsit hűlni.

A burgonyát reszeljük meg, szintén a reszelő közepes lyukán.
Keverjük össze a majonézzel, a mustárral, a tojással, a búzadarával, a sóval, a borssal és az apróra vágott kaporral.
Adjuk hozzá a hagymás, répás keveréket is.
Terítsük el egy kiolajozott közepes méretű tepsiben.
Finoman nyomkodjuk bele a tetejébe egyenletes távolságokat tartva egymástól a vizes kézzel formázott húsgombócokat és a koktélparadicsomot.

Előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben süssük készre.

Húsgolyók zöldségágyban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Újhagymával rakott rizs - OK
Újhagymával rakott rizs - OK

1. A rizst odatesszük főni a héjától megfosztott és apróra vágott paradicsommal, curryvel, vegetával, és puhára pároljuk. 2. A tojásokat megfőzzük, héjukat eltávolítjuk. 3....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejfölben sült sajtos burgonya
Tejfölben sült sajtos burgonya

A megmosott ledörzsölt újburgonyát beleterítem egy tepsibe, jól megsózom, majd rászórom a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát. A tejfölbe belekeverem a sót, az őrölt fehér bo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mamika
Gőzgombóc
Gőzgombóc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vadas zsemlegombóccal
Vadas zsemlegombóccal

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, majd forró olajban hirtelen kisütjük. Végezetül papírszalvétára szedjük, lecsepegtetjük. Ezután a húsokat egy nagyobb lábasba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk